top of page
Yoga Iyengar

Onze producten

Been segment

Zijn je benen gezond?

 

 

Heb je ook 's avonds pijnlijke voeten, gezwollen enkels, heb je ook last van nachtelijke kuitkrampen en zorgen blauwe aderen ervoor dat je geen korte rok of broek draagt?
 

Je bent niet alleen. Veneuze aandoeningen zijn een echte populaire ziekte geworden. Een op de twee vrouwen en een op de vier mannen heeft er last van. Veneuze problemen zijn echter niet onherroepelijk. Je kunt het repareren!
 

Beweeg zoveel mogelijk, strek je benen 's nachts (10 cm boven het hart), kruis je benen niet (dit geeft druk op de aderen), draag gemakkelijke kleding en ondergoed, sport (zwemmen, wandelen en fietsen zijn uitstekend) , eet gezond (elke extra kilo zet je benen en aderen aan het werk), vermijd de hitte.

 

Ancre 1
Spelen op bed

De circulatie
optimistisch

Het gemiddelde volwassen hart pompt vijf liter bloed per minuut door het menselijk lichaam.  Bloed voorziet alle delen van het lichaam van essentiële voedingsstoffen voor het lichaam. De pompkracht kan bij lichamelijke inspanning oplopen tot 30 liter per minuut of zelfs meer!

Het vasculaire systeem bestaat uit slagaders, aders, haarvaten en lymfevaten. Zuurstofrijk bloed bereikt met behulp van de grote slagaders alle organen en voorziet zo de weefsels van voedingsstoffen. Aders voeren zuurstofarm bloed vanuit alle delen van ons lichaam terug naar de rechterkamer.

Dit is waar de aderen in de benen een belangrijk werk moeten doen: ze werken tegen de zwaartekracht in om het bloed vanuit de lagere delen van het lichaam terug naar het hart te brengen.
Als dit mechanisme door bijvoorbeeld gebrek aan lichaamsbeweging of ziekte niet goed werkt, heeft dit ernstige gevolgen voor de bloedteruggave: de aderen kunnen niet vanzelf samentrekken, ze moeten worden ondersteund door het spierapparaat. Het volgt een vertraging van de bloedreflux in de benen, wat op zijn beurt de druk in de aderen verhoogt en ze ontspant. Het veneuze systeem wordt dan beschadigd en steeds meer verstoord - dit is het begin van een vicieuze cirkel.

Negeer de vroege symptomen van uw aderen niet. Vraag uw arts om advies. Hij kent verschillende mogelijkheden die u kunnen helpen: hij zal beslissen of uw benen worden ontlast door elastische compressiekousen, door medicamenteuze behandeling of door een operatie.

Steunkousen? Steunkousen of steunkousen?

Steunkousen zijn niet geschikt voor de behandeling van pathologieën, ze dienen voornamelijk als preventieve maatregel.

Compressiekousen oefenen intermitterende druk uit, uitsluitend als reactie op spiercontractie tijdens lichamelijke activiteit.

Medische compressiekousen zijn gunstig voor de behandeling van pathologieën zoals spataderen, lymfoedeem, lipoedeem, diepe flebitis of tromboflebitis. Compressie verbetert de veneuze en lymfatische reflux.

Compressiekousen garanderen nu een uitstekend comfort dankzij talrijke accessoires (open voeten, siliconen steunbanden, enz.). Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en de gevoelige huid wordt gerespecteerd. Prachtige reeksen kleuren maken ze mooi!

AD : kniehoogte

AG : dij hoogte

AT : slipje

ATU : zwangerschap

3a49fc_a7472536559f4e9d80771a80b16786cc~
3a49fc_7fe326912d9047208b5550493eadc803~

Welke compressieklassen?

Het effect van compressiekousen en panty's is afhankelijk van de kracht van de compressie - dit zijn de belangrijkste:

Klas 1:

- Zware en vermoeide benen

- Lichte spataderen zonder duidelijke neiging tot oedeem

- Begin van spataderen door de zwangerschap

- Tromboseprofylaxe

Klasse 2:

- Ernstige pijn

- Uitgesproken spataderen met neiging tot oedeem

- Posttrombotische zwellingen

- Na genezing van lichte ulceraties

- Na oppervlakkige tromboflebitis

- Na sclerotherapie en spataderoperaties

- Uitgesproken spataders door de zwangerschap

Klasse 3:

- Alle toestanden na chronische veneuze insufficiëntie

- Sterke neiging tot oedeem

- Witte atrofie, dermatosclerose

- Na genezing van sterke zweren, vooral in geval van recidieven, secundaire spataderen

Geen ouderwetse en oncomfortabele elastische kousen meer!
 

De kousen van vandaag zijn niet alleen stijlvol, ze zijn ook gemakkelijker aan te trekken en dankzij een hoogwaardige materiaalmix comfortabel om te dragen.

 

Aarzel niet om onze winkel te bezoeken om uw favoriete kleur te kiezen in prachtige kleurengamma's van de grootste merken zoals Juzo, VenoTrain, Mediven en Solidea.

3a49fc_3c940c73e5cd4402a1c12ca39e72895f~

Chausse-bas - Medi Butler

Medi Butler est l'aide pratique pour enfiler les bas et collants de compression avec bouts ouverts ou fermés.

Robuste et résistant aux déchirures, très léger, compact et facile à utiliser.

• Pour des patients mobiles et immobiles.

• Pour toutes les longueurs et modèles.

• Idéal comme aide pour le personnel infirmier ou toute autre personne.

• Stable, robuste et très facile à utiliser.

• Pour une sécurité maximale pendant l'enfilage des bas.

Veillez à ce que vos ongles soient soignés pour ne pas abîmer les fines mailles des bas.
3a49fc_3c940c73e5cd4402a1c12ca39e72895f~

Gants pour faciliter l'enfilage des bas

Le grip du gant en caoutchouc fait que les bas sont plus uniformément répartis sur vos jambes. Vos bas sont en même temps protégés contre les accidents (mailles filées par les ongles, par exemple).

Neem contact op met ons team  of bezoek onze winkel in Brussel.
bottom of page